John van der Ree

Nr. 4 VVD Wijdemeren

Woonplaats: Kortenhoef

Dagelijks leven: Ik ben Finance en HR manager voor een luchtvaartmaatschappij op Schiphol. Luchtvaart is ook mijn passie. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit in de natuur (wandelend, fietsend of roeiend) en ontspan ik van het inrichten en onderhouden van onze eigen tuin. Verder houd ik van (binnenshuis)architectuur en ga ik graag op pad met onze drie kinderen. 

Lievelingsplek in Wijdemeren: Elke groene plek in onze gemeente. Het is een kunst om te onthaasten in deze tijd en te waarderen in wat voor een prachtig gebied we leven. Het ligt voor onze voeten en ik geniet elke dag als ik hier de zon zie opkomen.

Waarom VVD: Vrijheid is een gemeen goed waar we waakzaam voor moeten zijn. Dat met een solide blik op onze financiën, want geld wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven. VVD Wijdemeren staat inmiddels voor een brede lokale middenpartij, met aandacht voor onze rechten en plichten. Een no nonsens cultuur en daar voel ik mij goed bij.

Waar ben ik trots op: Ik ben pas recentelijk politiek actief geworden in Wijdemeren. Desalniettemin ben ik blij dat de grootschalige nieuwbouw Zuidsingel fase 8 niet doorgaat, vijfhoog in het landschap is een gedrocht. Als ik kijk naar onze wethouder Jos Kea, die grote stappen heeft gemaakt met onze financiën, en naar het initiatief van Bo de Kruijff om wegverlichting te laten aanbrengen op de Vreelandseweg, denk ik dat de lokale VVD goed bezig is geweest de afgelopen tijd. Ik sta te springen om de komende jaren zelf mee te werken aan een prachtig Wijdemeren en heb al wat ideeën daarvoor klaarliggen.

Ik ga voor:

  • Zuinig en zinnig omgaan met belastinggeld en slimmer inkopen
  • Prioriteit op praktische handhaving van wet- en regelgeving
  • Klantvriendelijke benadering van onze inwoners. De klant is koning!