Fusiedossier: Fabels en feiten van de fusie: deel 1

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. is de beoogde fusie tussen Wijdemeren en Hilversum een veel besproken zaak en dit kan belangrijk zijn in uw keuze voor een politieke partij. De VVD Wijdemeren vindt het belangrijk om de zaken goed op een rij te zetten en een onderscheid te maken tussen feiten en ‘bangmakerij'.

Fabels en feiten van de fusie - deel 1

VVD Wijdemeren wil ook liever - net zoals vele inwoners - dat Wijdemeren zelfstandig blijft, ondanks dat de gemeentelijke lasten nu al de hoogste in de regio zijn. Wanneer Wijdemeren zelfstandig blijft, moeten jaarlijks honderdduizenden euro’s extra geïnvesteerd worden om taken goed uit te voeren. De provincie heeft daarom besloten dat Wijdemeren met Hilversum moet fuseren.

Laat u niet voor de gek houden door politieke partijen die beweren dat ze een fusie kunnen tegenhouden! Dat is niet zo en dat is niet in het belang van de inwoners van Wijdemeren. Zoals alle politieke partijen heel goed weten, wordt op een aantal terreinen al nauw samengewerkt met Hilversum omdat Wijdemeren het zelf niet redt.

De VVD wil niet tegenstribbelen, maar als mede-inwoners samen met u de fusie goed voorbereiden.

Uitgangspunt is dat het eigene van onze dorpen gekoesterd blijft, het serviceniveau van de gemeente omhoog en de belastingen omlaag gaan.

Voor meer informatie over de voorgenomen fusie, kunt u het fusiedossier op de website van Gemeente Wijdemeren raadplegen of het fusiedossier van de VVD Wijdemeren.